Szukaj

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług ze strony www.atomoje.pl poprzez Serwis.

1. Informacje ogólne:

1.1. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest firma ATOMOJE, której właścicielem jest Atisana Brosz, z siedzibą w Zabrzu przy ulicy Budowlanej 109/4, NIP: 6482799297 REGON: 386217973.

1.2. Dodatkowym administratorem części danych jest firma Blue Media S.A. z siedzibą w Sopocie, ul. Haffnera 6, kod pocztowy 81-717, KRS:0000320590. Firma zajmuje się obsługą płatności online Shoplo i zbiera niezbędne dla siebie dane wyłącznie w przypadku, gdy Użytkownik zdecyduje się na metodę płatności „Płatności online Shoplo”.

1.3. Podawanie danych jest dobrowolne, jednak jest wymagane podczas składania zamówienia, dzięki czemu może zostać ono zrealizowane.

1.4. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

1.5. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

1.6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach w następujący sposób:


I. poprzez dobrowolnie wprowadzone informacje w formularzach.
II. Poprzez gromadzenie plików „cookies”.

1.7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

1.8. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.


1.9. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis atomoje.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jestem do dyspozycji – dane do kontaktu znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

2. Wymagane dane oraz ich przeznaczenie

2.1 Podstawowe dane (tj. Imię i nazwisko Klienta, adres zamieszkania, na który ma zostać wysłana paczka, kod pocztowy oraz miejsowość zamieszkania Klienta, numer telefonu oraz adres e-mail w celu dalszego kontaktu z klientem).

2.2 Na stronie sklepu atomoje.pl nie istnieje opcja zakładania konta, dlatego też wszelkie komunikaty należy ignorować oraz ograniczać się przy podawaniu swoich danych.

2.3 Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

3. Dostęp do danych Klienta może mieć tylko i wyłącznie Administrator strony, przedstawiciel wybranego przewoźnika, czyli kurier oraz odbiorca płatności Klienta, wykorzystującego daną platformę.

4. Dane osobowe Klientów nie zostaną udostępnione innym użytkownikom platformy, poza Administratorem.

5. Klientowi przystępuję prawo do dostępu swoich danych oraz możliwość ich zmodyfikowania.

6. Serwis umożliwia Administratorowi przechwytywanie IP komputera w celu identyfikacji miejsca pobytu, podczas korzystania ze strony przez Klienta.


Należy pamietać, że aby cofnąć zgodę na dostęp do danych klienta, wystarczy skontaktować się z Administratorem na adres: atomoje.sklep@gmail.com , bez podawania argumentacji takiej decyzji.

Koszyk

W Twoim koszyku jest pusto

Dokonaj swoich pierwszych zakupów